Sunday, March 7, 2010

Neutral

Let's neutralize this blog.

Perkara 1 : Pasal berlagak dalam debating.

Oh apa  ni? Debating sucks, I'm no longer an ignorant daft. Apa ni? Korang sedap sedap je cakap penulis berlagak and so on. Woh cool. Kalau tak tahu apa-apa cerita, STFU. Shut your mouth. Shut it. Tahu ke quote english tu diambil daripada baju Saiful Islam? Kesian la korang. Main cakap je. Penulis nak bersuka ria dalam blog pun tak boleh. Kang private nanti blog nih.

Perkara 2 : Penulis cepat sedih?

Haha. Memang. But that just WAS. Status sekarang, penulis dah boleh happy everytume. I don't know where this spirit came from. Mungkin kawan-kawan. Mungkin para inspirasi. Mungkin parents. MUNGKIN guru. Opps terbesar pula. Hehe.Dah udah. Lepas ni, penulis happy saja. Semuanya cun saja :)

Perkara 3 : Perangai penulis.

Perangai penulis memaang teruk. Ok gini, kepada elder readers, tak pernah ke jadi nakal? :D And fyi, dalam kelas saya tu, I think penulis la yang paling nakal dan gila-gila. So dapat label nakal awal-awal daripada situ. And tengok la my circumference kat kelas tu, semua baik-baik belaka. Baik sangat takut sampai keluar sekolah semua terkejut gila bapak. Culture shock lah katakan.

Saya ada rapat dengan seorang senior tu. Perempuan. Rapat pun bukan apa, cuma kalau berbual takde gaya sombong. Nak jadi cerita, I love her stand. Dia dah masuk kolej. Tapi guys, keluar dengan kawan-kawan dia, tak pernah lekang daripada memakai tudung labuh dia. Masa I saw her pic pakai tudung labuh with her friends (tudung biasa), gaaah I was so wah, macam ah tak percaya. Kudos to her.

Sambung, untuk younger readers, Anwar Husaini memang begini. Kalian kena duduk sebelah saya, berbual, saya mainkan gitar ke, baru kalian kenal. Tak percaya tanya la senior saya or junior saya yang baik dengan saya bila dia bual dengan saya. Kadang-kadang cara penulisan tak sama dengan orang.
Ada yang tulis gila-gila, hati sopan.
Ada yang sopan, tulis pun sopan.
Ada yang ganas, tulis conel je.
It's not being munafik. Ia just cara kita react. Unik.

Perkara 4 : Guru tak puas hati saya main gitar.

Wahai guru-guru yang disayangi, kalau saya tahu salah, saya tak buat. Saya dah kaji la tentang benda ni. Sebab saya kaji la saya teruskan main. Kalau tak, saya dah stop macam guru suruh. Malas saya nak fikir banyak-banyak. Janganlah ignore saya terus. Tahun lepas jadi pendidik pertandingan, tahun ni, saya angkat tangan dalam  kelas pun tak layan. Apa ni? Guru, it's not a way untuk membenci anak-anak. Orang buat jahat, kita balas baik. Tu baru betul. Tapi, terpulanglah. At least I know between GOOD and WRONG.

Perkara 5 : Sesalan terbesar baru-baru ni.

Keluar bola. Menyesal tahap gaban. Oh I don't state that I regret joining DPK.

Perkara 6 : Cakap belakang anwarhusaini.

Saya tak kisah. Sila. Sampai buat saya mati pun takpe. Lambat mati, banyak dosa nak kena angkut.

TAPI! Jangan hipokrit sampai satu kelas or ****** :)

Oh bila ya nak bagi tahu ibu pasal dia? Nantilah lepas UB1 ke.

Okay guys, need any more explanation?
Kalian harus mengerti, ini blog personal walaupun tak private. Personal kat situ means hanya pemilik sahaja yang boleh update. So get on with my flow.

Oh btw. click this link.

9 comments:

efy said...

terbaek. :)

nurain rodze said...

yeay !

~Khair....ani! said...

a'ha..~igtkan NWA dah brubah,..tpi post kali nie..,dia dah buktikan yg dia msih ANWAR HUSAINI
(msti kw ckp"mcm la knl aq sgt,kan")<tpi nie dri observe 1 yg aku bca..
&statement nie yg pling beshh..'Kdg2 cara Penulisan x Sama Dgn Org'
btw,cheq mmg sedar yg slalunya apa ^cheq tulih mmg menyakitkn hti'
btw klau aq jadi kau pun aku nyampah dgn org yg aq x knl tetiba,.cara ckp mcm dah knl 10 taun..

nwa said...

efy, you know me :)

ain, puas dah.

khairani, ya, aku aku, kau kau.

rafolian::::~ said...

paling best dlm dunie ar nwa..

Anwar said...

tq :)

eis said...

Nwa, ok lg guru pndg slack. ade org, parent yg xkasik. huhu.
btw, i think u're really satisfied wif what u said, right? congratulation for the speak up!

nwa said...

hey hey, ha a. betul. kalau parents halang lagi susah. sebab minat kita, ibu bapa halang. payah.

thanks kak :)

Pakcik Kaki Panjang said...

love yr blog. honestly. actually, ni bru first tym i read yr blog, n surprisingly, tgn xleh stop tekan ''older posts''. hehehe. i kinda know hau u feel. i have dis so called ''bestfriends'' whom i know since i'm 13. but it kinda sucks when dey turn out to be a total douche bag. i mean, just bcos i'm deir ''bestfriend'', it doesnt mean dat i have to do EVERYTHING with them. when i refused, taa-daa, i'm not deir ''bestfriend'' anymore.terus kne tendang kuar dr group. erghh, thank God actually. but now i've found new friends. n dey're really cool n supportive. btw, like de way u play de guitar. :D sori lah terbebel lak kat sni. i'm farhah, but tpakse use my bro's google account, since i dont have 1. haha