Sunday, February 21, 2010

Overrated

Tak Salah Menyatakan Sesuatu
Ataupun,
It's Bad When Wrong to State Your Opinion
Sakit hati, keras kepala, batu api, overrating, memang susah kalau seseorang taknak faham apa-apa keadaan sekalipun. Penulis ada satu cerita yang takde kena mengena dengan kehidupan orang lain.
Apabila agama dibezakan dengan kehidupan ;
  • Aurat pun tak ditutup sempurna.
  • Dulu lepas maghrib, mesti baca Quran. Sekarang?
  • Dulu nampak orang minum berdiri, tegur. Sekarang?
  • Tak nak terus terima pendapat orang.
  • Orang bagi keluasan kita ambil kesempitan.
  • Janji janji janji, mungkiri mungkiri mungkiri.
Semua orang perlu faham bahawa penulis ni ialah seorang remaja, darah masih panas, idea menggelegak, banyak pendapat, baru nak memahami, pantang ditengking. Ye la, cuba bayangkan, kita tak tahu apa-apa, then orang terus nak tengking. Tak sedih ke jadi innocent wahai kawan-kawan?
 [Please klik, video ni tak menyedihkan langsung]

And I want you guys to remember satu ciri munafik, (munafik yang neraka paling bawah tuu):
Bila Berjanji, Ia Mungkiri
Please ingat, Anwar Husaini masih lagi dalam kategori remaja. And tiada satu manusia yang sempurna. Just open your mind, jangan sempit sangat, susah orang nak masuk. Nanti semua orang fikir kita keras kepala, as they did.

7 comments:

+akufobia+ said...

haha.cingcingcing.ujian.

edora deon said...

yes .open minded

kasut_putih said...

then?

kasut_putih said...

bila org lain wish your fulfill, adil tak kalau kita tak memberi sesuatu yg terbaik kepada org lain?? remaja bukan zaman memberontak, tak de istilah remaja, dewasa, atau tua. bila ada kategori, bilakah ms dewasa, ms tua? sampai bila tak blh ditegur org dan sampai bila perlu diberi ingatan lebih sekali? org lain itu memberi kamu ilmu, supaya kamu lebih baik dari mereka.[dan tentunya kamu TELAH lebih baik dari mereka bila kamu sudah bercerita tentang dosa dan pahala] dan kamu lebih bertuah, beruntung, bernasib baik dari org lain itu. percaya lah.. org lain itu lebih syg kamu lebih dari masa, wang dan diri yg dia ada. tapi kalau itu yg kamu mahu, akan diamlah para ibu, para bapa memenuhi 'permintaan' kamu. dan satu ms kamu sedar iaitu bila kami sudah tiada lagi utk menegur kamu. dan sesungguhnya, syurga kamu dibawah tapak kaki mereka. kalau ini kamu tujukan pada mereka, mohonlah maaf pada org yg telah membesarkan kamu dgn segala keperitan mereka yg sebenarnya kamu tak tahu.. semoga mereka memaafkan kamu.

kasut_putih said...

correction : bila org lain fulfill your wish..

nwa said...

Menulis tentang kehidupan bersama guru dan rakan di sekolah. Duduk sekolah 5 hari, mual. Then curah di sini. Ada objektif lain?


Masalah dengan diorang la ibu. Warga sekolah. SMIH. Irrelevant to our home.

Pakcik Kaki Panjang said...

hehe. chill. i hope evrything's fine now..