Friday, December 18, 2009

Malaysia Vs Vietnam : Positif Vs Negatif



Tahniah Kepada Mereka!


Tetapi saya tidak ambil kemenangan ini secara bulat-bulat. RTM punya pasal lah yang ulangtanyangkan detik-jaringan itu dari sudut-sudut berbeza. Kan saya dah emosional di sini. Lepas tengok ulang tayang itu, baru mood nak sokong mereka 100% jadi 99.9 % sahaja. Ke mana lagi 0.1% ?

TAHUKAH ANDA JARINGAN MALAYSIA DISEBABKAN KECUAIAN VIETNAM?
POSITIVES :

  1. Alhamdulillah setelah 20 tahun kemarau emas bola sepak sukan sea.
  2. Skuad bolasepak Malaysia berjaya menunaikan janji mereka untuk merangkul emas.
  3. Siapa kata Malaysia tak boleh? Malaysia Boleh!
  4. Masih ada lagi harapan buat FAM.
Itu antara feedback positif yang saya sendiri dengar.
NEGATIVES :
  1. Eleh, Sukan SEA je. Tu pun nak nangis-nangis.
  2. Boleh la, Vietnam tercuai je tu.
  3. Kalau defender tu tak kacau tak gol tak.
  4. Kita tengok World Cup nanti.
Apa-apa feedback orang sekeliling pun, title emas itu tetap diberi kepada Malaysia dan jika orang tanya, siapakah yang merangkul emas untuk bolasepak Sukan SEA Laos 2009? Tetap, nama MALAYSIA yang disebut walaupun ada jawapan tambahan dengan "gol sendiri" dan sebagainya.
Siapa kata Malaysia tak boleh? Siapa kata tiada harapan?
Mereka ada harapan. Dan mereka BOLEH.

[I Love Malaysia]
Banner ini saya buat sendiri waktu menulis post ini. And I MEAN it.
Siapa mahu grab?

8 comments:

norsakinah said...

ala ; gol sendiri pon
pemain malysia yg buat tendangan ,cume tekena sikit pemain vietnam ;

papepon , malaysia menang ,
end of the storyy ;DD

PROUD TO BE MALAYSIAN ;DD

Anwar said...

hehe. betul2. walau macam mana orang tanya pun, title tu tetap namanya MALAYSIA.

proud? grab itu banner ;)

twinktwink♥ said...

m'sia mmg hebat!
tp,roda sntise bpusing!
ta semestinya m'sia akn teros menang =)

nurain rodze said...

pergghhh !~

anwarhusaini said...

twink2, macam iman kita. roda jugak. kadang2 je naik.

anwarhusaini said...

apa ain?!

nurain rodze said...

banner tu kasi mata ain blinkblink la . kachak sangat .

anwarhusaini said...

hehehe. grab la ya.