Friday, October 30, 2009

Aku Patut Bersyukur

Amat rugi jika hari esokku sama seperti hari ini malah amat celaka jika hari esokku lebih teruk dari hari ini. Walhal, setiap saat dan detik, aku boleh mempelajari kesalahan-kesalahanku dan berjanji untuk tidak mengulangi perkara yang sama.
Aku patut bersyukur dengan nikmat dan harta yang Tuhan berikan kepada aku. Tak semua orang dapat macam apa aku dapat bukan?
-Aku ada Allah
-Aku ada ayah
-Aku ada ibu
-Aku ada adik
-Aku ada kawan
-Aku ada gitar
-Aku ada PSP
-Aku ada tee Hujan :)
Dan macam-macam lagi aku ada yang orang tidak. Supaya aku bersyukur, aku tidak sepatutnya meminta, "demand" dan membongkak sebab nikmat itu semua mungkin sementara, atas prinsip aku, "There is no word 'forever' in this world".

Noh kata baju ni lawa. [perasan]
Aku = manusia, Manusia = pelupa. Jadi sama-sama kita ingatkan.

Tengok kesian kucing takde bulu, aku pun ada tau.

3 comments:

Syafiq 007 said...

buang doh pasal bulu2 tu...ternaik bulu roma membacanye..

nwa said...

bulu tengkok?

▀▄▀nuRyn™▀▄▀ said...

lawakla bace psl bulu tu ..
hahahahahhaha