Tuesday, September 29, 2009

Raya : Industri Setinggan

Salam :(

Em, kenapa smiley tu merengek? Sebab blogger blog ini kurang gembira la dengan setiap kali musim perayaan. Time musim raya gini, ada saja orang yang mahu ambil kesempatan.

Setinggan
I'm not blaming the people from the illegal quatters or whatsoever. Tapi mereka memang melampau. Ada ke satu hari tu, ada sekumpulan budak, remaja, asal mereka dari KAMPUNG MAJU JAYA beb, datang Impian Emas nak kutip duit raya beb. Kira-kira, selain KMJ, dari Ulu Tiram pun ada tau. What do they actually think huh? Setiap rumah kat Impian Emas ni dapat RM5? Wow, nice way of thinking la beb. Sorry kalau ada budak setinggan baca ni.
Mahu tahu? Kanak-kanak penghuni Impian Emas sini sendiri pun tak beraya. Mereka beraya waktu marhaban saja.


Sunyi sepi Impian Emas
Ada konklusi tak?
'Raya' ialah musim mengutip duit raya bukan musim bermaafan, bukan? For some, narrow-minded people?

12 comments:

ain said...

tahu takk pe .
klu yg budak kecik2 takk pe la.
nie yg beso panjang ponn..
ade hati nak kutip duit raya .
klu kenal ngan kita takk pe jgak ,
nie yang takk kenal lg byk dr yg kenal..
adess,
x malu ke dorg ni?

Syed Jaafar said...

fikir baik je arr anwar..ermm tak elok letak gambar setinggan camtu..kene berpade-pade siket..sebab yang menulis ni pon sedikit-sebanyak terase ape yang kau tulis.. :D

nwa said...

jack, aku kenal kau. kau tak meminta.

nwa said...

ain, ye, umo da 17 ada.

+akufobia+ said...

haha.tak boleh blah.ada india datang nak beraya rumah.tapi agakagak la kot.orang baru balik kampung,tak prepair apa,diorang da terjah.

nwa said...

pasal india tu, saya pun kena, siap ada iban lagi. gilaa.

ain said...

haha.
betoi.
situasi yg sama juga berlaku ditempat ain .
haha.
habuannya ,
dorg kena halau la .
dtg takk kena masa .

nwa said...

haha,.. sini lagi kejam. klw budak luar kne tangkap mse marhaban, dia dipaksa utk bwk ke umahnya,..

+akufobia+ said...

ada ke macam tu?hoho.boleh try.tapi tak salahkan kalau diorang datang pun.tapi kasi masa la.belum ready lagi.

nwa said...

ha tau pun.

aten aje? said...

haa ksian kau
aku dok fasa 2 ade la privacy sikit >_<

Anwar Husaini said...

cis kau. haha