Saturday, August 1, 2009

Harap sangat tidak!

What the...?
SMIH H1N1?
No way.
You gotta be kidding!

Tapi tulah realiti.
Walaupun begitu, sekolah tak akan ditutup.
Langkah mencegah ialah
BUDAK-BUDAK YANG DEMAM, PLEASE JANGAN DATANG!

Tu mungkin alternatif.

Ya Allah, janganlah kau turunkan kepada kami seksaan yang berat.
Memandangkan H1N1 ni cerita market international, dah jadi seksa berat la tu.


Mungkin ini satu bala, siapa tahu?
Akibat?
Kita sendirilah.
Dosa yang dilakukan, tanpa taubat, ini mungkin dugaan tuhan.
Mungkin juga pengajaran.

Seperti Hujan yang turun, merupakan satu rahmat. Kerana apa? Allah menurunkan rezeki dari langit. Eh, tapi takkan la rezeki tu bedebab! jatuh kat kita? Tu merupakan majaz bagi statement tu. Anda sudah dewasa, kan kan? Fikirkanlah! Ni sedikit spoiler or selak-selak bagi video clip Mencari Konklusi by Hujan yang dishoot di Bandung!

4 comments:

+akufobia+ said...

semoga DIA mengampunkan dosadosa hambanya yang selalu alpha.

nwa said...

alpha? haha. abcdefghijklmnopqrstuvwxyz!

lanun terlampau said...

amin. mintak jauh la weh.



p/s: video belum release lg eh?

Anwar Husaini said...

haah. malam ni channel V!!!